Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πότε επιτέλους θα γίνει δημοτικό παρκινγκ στα Φάρσαλα;



Μετά από ενάμιση χρόνο παραμονής στην εξουσία η δημοτική αρχή δεν αναφέρει καθόλου ούτε στις προγραμματικές τις δεσμεύσεις την κατασκευή δημοτικού παρκινγκ. Το πρόβλημα μεγάλο δείτε τι δημοσιεύσε η Ελευθερια Λαρίσης.

 Το κυκλοφοριακό ταλανίζει τα Φάρσαλα

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») - Του Αχ. Μπακαλέξη
Το κυκλοφοριακό είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει τα Φάρσαλα εδώ και πολλά χρόνια. Αν και ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, για τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων και την κατασκευή πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης, η κατάσταση πάλι είναι απελπιστική, αφού η έλλειψη χώρων πάρκινγκ αλλά και η αδιαφορία των οδηγών δημιουργούν πολλά προβλήματα.
Οι περισσότεροι πεζόδρομοι αλλά και τα πεζοδρόμια κατάντησαν πάρκινγκ μοτοσικλετών και αυτοκινήτων που σταθμεύουν παράνομα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Ξέφραγο αμπέλι, λοιπόν, είναι το κέντρο των Φαρσάλων. Οι κάτοικοι βλέπουν καθημερινά τη ζωή τους να υποβαθμίζεται. Στους πεζόδρομους γίνεται πανηγύρι. Αυτοκίνητα παρκαρισμένα, μηχανάκια να κινούνται με ταχύτητα προς όλες τις κατευθύνσεις και τα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών να μην αφήνουν ελεύθερο χώρο για τους πεζούς και κυρίως για τις μητέρες με μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Παράλληλα αν συμβεί κάποιο περιστατικό, το ασθενοφόρο ή το πυροσβεστικό όχημα θα έχει πρόβλημα να φθάσει στον προορισμό του για να σώσει ζωές.
Σε ώρες αιχμής, προβλήματα δημιουργούν και τα φορτηγά περισυλλογής εμπορευμάτων, ενώ αρκετοί έμποροι με διάφορα αντικείμενα που τοποθετούν μπροστά από τα καταστήματά τους, μειώνουν τις θέσεις πάρκινγκ.
Το διαπιστώνουν καθημερινά οι κάτοικοι αλλά και όσοι επισκέπτονται τα Φάρσαλα. Υπάρχει έλλειψη πάρκινγκ, αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Η δημοτική αρχή «σφυρίζει» αδιάφορα, η αστυνόμευση είναι «χαλαρή» αλλά και όταν δεν είναι το «γράψιμο» γίνεται επιλεκτικά, καταγγέλλουν αρκετοί κάτοικοι. Οι οδηγοί χωρίς κυκλοφοριακή αγωγή σταθμεύουν όπου βρουν, ακόμη και για να πιουν τον καφέ τους, με αποτέλεσμα οι κεντρικοί δρόμοι των Φαρσάλων, να έχουν μετατραπεί σε ένα ατελείωτο πάρκινγκ. Αυτοί που την «πληρώνουν» είναι οι πεζοί που έχουν αγανακτήσει, αλλά πού να βρουν το δίκιο τους.
Το κυκλοφοριακό, λοιπόν, αλλά και το πρόβλημα των σκουπιδιών στο κέντρο της πόλης, είναι προβλήματα που ταλανίζουν τα Φάρσαλα και πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις για να αναβαθμιστεί η ζωή των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου