Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Δάνειο στην MARFIN 2

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ;  

Πηγή :http://www.e-volos.gr/el/topika_1/o_dimos_farsalon_kinduneuei_na_balei_louketo.html

Ο Δήμος Φαρσάλων κινδυνεύει να βάλει λουκέτο

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011, 16:20
Ο Δήμος Φαρσάλων κινδυνεύει να βάλει λουκέτο
Παράθυρο για την επίλυση ενός από τα πλέον σημαντικά – αν όχι το σημαντικότερο – προβλήματος του Δήμου Φαρσάλων άνοιξε σε σύσκεψη χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος με πρωτοβουλία της Λαρισαίας βουλευτή κας Βάσως Αλεξανδρίδου και με τη συμμετοχή του ειδικού γραμματέα Υδάτων κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, του δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου, του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Μπαμπανίκα και του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ Φαρσάλων κ. Βαγγέλη Δημητρακόπουλου.
Η κ. Βάσω Αλεξανδρίδου ζήτησε από τον κ. Α. Ανδρεαδάκη να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Φαρσάλων για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στο εκτελεσθέν έργο της αποχέτευσης καθώς στην αντίθετη περίπτωση «ο Δήμος κινδυνεύει με λουκέτο στις αρχές του νέου έτους», όπως προειδοποίησε ο κ. Άρης Καραχάλιος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο δήμαρχος Φαρσάλων, «για την κατασκευή έργου αποχέτευσης ο Δήμος Φαρσάλων έλαβε δανειοδότηση 4 εκατ. ευρώ από ιδιωτική τράπεζα (MARFIN). Πρόκειται για πανελλήνια πρωτοτυπία να κατασκευάζεται τέτοιο έργο με δανειοδότηση», τόνισε ο κ. Άρης Καραχάλιος και εξήγησε:
«Το έργο ολοκληρώθηκε και για την αποπληρωμή του δανείου, η ΔΕΥΑ Φαρσάλων πρέπει να καταβάλλει 36 χιλιάδες ευρώ τον μήνα για 12 χρόνια. Το ποσό αυτό είναι αδύνατον να καταβληθεί. Η ΔΕΥΑ Φαρσάλων συνήψε συμφωνία με την τράπεζα ώστε μέχρι τέλος του 2011 να πληρώνει μόνο τους τόκους. Από τον επόμενο μήνα όμως η ρύθμιση δεν θα ισχύει.
Με δεδομένο ότι ο Δήμος είναι εγγυητής του δανείου κι επειδή η τράπεζα θα διεκδικήσει τα χρήματα, είναι προφανές ότι ο Δήμος Φαρσάλων απειλείται με λουκέτο στις αρχές του 2012. Τα νούμερα είναι αμείλικτα», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο κ. Άρης Καραχάλιος επισημαίνοντας ότι εκτός από τα 4 εκατ. ευρώ του δανείου, η ΔΕΥΑΦ έχει άμεσες υποχρεώσεις προς τρίτους (προμηθευτές, εργολάβους) άλλα 2 εκατ. ευρώ «κληρονομιά» από τις ΔΕΥΑ Φαρσάλων και Πολυδάμαντα.
Ο δήμαρχος Φαρσάλων ζήτησε τη συνδρομή του κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη ώστε να ενταχθεί το εν λόγω έργο της αποχέτευσης στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί. Ο ειδικός γραμματέας Υδάτων εμφανίστηκε διατεθειμένος να συμβάλλει ώστε να δοθεί λύση και συζήτησε με τη βουλευτή και τους εκπροσώπους του Δήμου το πώς μπορεί να γίνει αυτό κρίνοντας, όμως, απαραίτητη και τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η κ. Βάσω Αλεξανδρίδου δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, ενώ ο δήμαρχος Φαρσάλων θα συζητήσει με τον περιφερειάρχη κατά τη σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του ΕΣΠΑ στη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου